Szakmai elhivatottság 100%
Felkészült, profi csapatmunka 100%
Pontos határidők 100%
Kiváló ár-érték arány 100%
Szakmai elhivatottság 100%
Felkészült, profi csapatmunka 100%
Pontos határidők 100%
Kiváló ár-érték arány 100%

Társadalmi szerepvállalás - Kültéri pihenő a mentősöknek

Porteleki Gábor Ácsmester lokálpatriótizmusáról is ismert Székesfehérváron. A múltban is szinte évente járult hozzá néhány elkötelezett Székesfehérváron működő céggel, hogy segítsen bajba jutottakon, rászorultakon.

2021-ben a COVID végén a Mentősök áldozatos munkáját hálalta meg a Hufbau Braun Építőanyag centrummal közösen azzal, hogy kialakított nekik a mentőállomáson egy kültéri pihenőhelyet.

 Fontos megemlítenem, hogy a közös projektre való megkeresés tavaly, pont a koronavírus járvány kezdetekor érkezett Ádámtól, és örömmel tölt el, hogy most, a járvány lecsengésekor a végleges állapotában, fedéssel együtt átadásra került.”

A mentőállomás a nagylelkű felajánlást 75. születésnapjára kapta és a kivitelezésben a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskola ács szakmunkás tanulói is kivették a részüket.

Miért fontos ez? Kérdezhetnénk.
Nos mert egy vállalkozás és az a hely ahol folyamatosan jelen van, fontos, hogy állandó kapcsolatban, szimbiózisban éljen. Mert egy település nincs meg vállalkozások nélkül, a vállalkozások pedig teleplések nélkül. Összetartoznak. És igenis fontos és szükséges, hogy a vállalkozások, amelyek megtehetik, adjanak a közösségnek, mert a valódi értékük így, itt mutatkozik meg.

Porteleki Gábor Ácsmester mindig is a fentieket vallotta és vallja ma is. 

 

Minden adomány egy jelkép.

Az összetartozás és az alázat jelképe. Az amúgy is elanyagiasodott világban persze ezzel sokan nem foglalkoznak és nem is bizonyos, hogy kell. Az esetekben elég a tudat mga, hogy tudunk, képesek vagyunk adni. 
Ez a ki fedett kiülő azt mutatja meg, hogy fontos és szükséges néha a közösségnek adni, önzetlenül. Egyszerűen mert jó érzés.

Porteleki Gábor ácsmester ispirációja is csak ez. Nincs emléktábla, valójában a nagyközönség nem is látja, de nem is kell. Az a lényeg, hogy a mentőszolgálat munkatársai használni tudják, fárasztó napjaik kevés pihenőidejében.